Hărți Profetice

Hărțile profetice 1843 și 1850

harta-1843

Dumnezeu a dat poporului Său de astăzi, Israelului spiritual, două table – la fel ca și Israelului antic. Spiritul Profetic identifică aceste două table ca fiind tablele din Habacuc 2:2-3:

„Domnul mi-a răspuns şi a zis: “Scrie prorocia şi sap-o pe table, ca să se poată citi uşor!

Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire şi nu va minţi; dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.”

Aceste table cu prorocii ale lui Habacuc sunt hărțile profetice folosite de pionierii adventiști și milleriți în prezentarea soliei profetice. Despre ambele Spiritul Profetic ne spune că au fost conduse de mâna lui Dumnezeu. Prima a fost publicată înainte de Marea Dezamăgire, în anul 1842, iar cealaltă după, în anul 1850.

Pentru a descărca hărțile și a înțelege mai bine contextul lor istoric, poziția Bibliei, a Spiritului Profetic și a pionierilor adventiști despre ele și despre doctrinele pe care le prezintă, citește întreg articolul aici:

Citește tot articolul! Descarcă Harta 1843! Descarcă Harta 1850! Descarcă Arhiva cu cele două hărți!

Harta Numărului 4

Harta Numărului 4Numărul 4 simbolizează în Biblie un proces progresiv de degradare, de
apostazie. Aici aveți o hartă ce ilustrează vizual acest concept profetic important!

Descarcă Harta Numărului 4!

Graficul Profetic al Planului de Mântuire

Planul_de_mantuire-mic

Această hartă oferă o privire de ansamblu a principalelor profeții din Scriptură: Profețiile de 2520, 2300, 1335, 1290, 1260, interpretările celor 7 biserici, 7 peceți, 7 trâmbițe, imperiile din profeția Biblică.

Spor la studiu!

Descarcă Graficul Profetic al Planului de Mântuire!

 

Paralela Istoriei Millerite

În prezentarea „Istoria Millerită se repetă la Literă” demonstrăm cum această
istorie se repetă în generația noastră. Mai jos aveți atât prezentarea video, cât și o reprezentarea grafică ce vă ajută să vizualizați mai bine conceptul repetiției istoriei:

Prezentarea „Istoria Millerită se Repetă la Literă Harta „Paralela Istoriei Millerite”

 

Evenimentele Finale

Această hartă este un ghid foarte bun cu referințe din Biblie și Spiritul Profetic pentru studenții profeției care vor să afle mai multe despre evenimentele finale din istoria Bisericii și a lumii.

Harta „Evenimentele Finale”

 

Daniel 11

Un capitol capitol pe cât de controversat pe atât de important, Daniel 11 prezintă în termeni simbolici istoria profetică a lumii, inclusiv ultima ridicare a papalității  ce va rezulta în impunerea legii duminicale. Însă atunci când înțelegem că pasajele din Daniel 11 se aplică din nou în timpul nostru, vom vedea o lumină mult mai clară peste generația prezentă!

Harta „Daniel 11”

 

Grâu și Neghină

În Scriptură, Dumnezeu folosește adesea simbolurile din agricultură pentru a ne învăța lecții spirituale. Anul agricol Iudaic ilustrează creșterea spirituală a omului după voia lui Dumnezeu. În această hartă vom înțelege mai bine aplicarea acestor simboluri în contextul profetic al generației prezente!

Harta „Grâu și Neghină”